Veelgestelde vragen

Algemeen

 1. Ga naar inschrijven
 2. Vul het formulier helemaal in.
 3. Upload een profielfoto om je account te personaliseren
 4. Reken het abonnement af om toegang te krijgen tot de gehele website.
 5. Via de knop “Dashboard” kun je makkelijk navigeren in jouw eigen profiel.
 1. Ga naar inschrijven
 2. Vul het formulier helemaal in.
 3. Upload een profielfoto om je account te personaliseren
 4. Via de knop “Dashboard” kun je makkelijk navigeren in jouw eigen profiel.

Nadat je een abonnement hebt afgesloten krijg je toegang tot de ‘vind jouw match’ pagina. Op deze pagina kun jij een oppas zoeken en met hem/haar contact opnemen door eerst een connectie te maken. Daarna kun je een persoonlijk berichtje sturen.

Er kan een medaille bij zijn of haar profiel staan. Dit betekent dat die persoon geslaagd is voor de kennistoets die Mijn Oppashond speciaal ontworpen heeft, om de kennis over hondengedrag, hondentaal en behoeftes, van de oppassers te toetsen.

 • Jullie maken zelf de afspraken die voor jullie belangrijk zijn. We raden jullie aan om dit schriftelijk te doen.
 • Op deze pagina helemaal onderin onder “Over Mijn Oppashond” hebben wij als service een “Formulier afspraken” toegevoegd. Dit mogen jullie printen en gebruiken. Wellicht staan er onderwerpen bij waar jullie zelf nog niet aan gedacht hadden. Ook is er ruimte voor overige afspraken.

Het tarief dat gevraagd wordt voor het oppassen dat mogen jullie onderling zelf afspreken. Mijn Oppashond bemoeit zich hier niet mee.

Check hiervoor de site van de belastingdienst belastingdienst.nl. Omdat “Mijn Oppashond” slechts een platform is waar zoekers van oppas en aanbieders van oppas elkaar kunnen vinden, hebben wij geen inzage of bemoeienissen met de vergoeding die wel of niet gevraagd wordt. Ook hebben wij geen inzage in hoeveel er opgepast en dus verdiend wordt. Om problemen te voorkomen dien je jezelf hierover goed te informeren.

Als jij als hondenoppasser jouw kennis over honden wil vergroten dan wordt dit natuurlijk enorm gewaardeerd door de hondeneigenaar die een oppasser zoekt. Immers, als hondeneigenaar kies je liever iemand die enig verstand heeft van de hondentaal- en behoeften dan iemand die hier geen verstand van heeft.  Op de pagina  “Lezingen en E-learnings” adverteren de aangesloten hondenscholen met hun en lezingen en e-learnings. 

Profiel beheren

Na een oppas-ervaring kun je een review bij het profiel van de oppasser plaatsen. Andere mensen zien dan dat de oppasser gewaardeerd wordt. Je kunt dit doen door naar iemand zijn profiel te gaan en op ‘Reviews’ te klikken. Vervolgens kun je een nieuwe review plaatsen door op de knop ‘Nieuwe Review’ te klikken.

Je kunt een medaille verdienen door de kennistoets te maken die speciaal voor “Mijn Oppashond” gemaakt is. Zo zien hondeneigenaren dat je echt verstand hebt van honden en zul je eerder geselecteerd worden als oppas. De toets is gratis en je bent er ongeveer een uur mee bezig. Er zijn 46 punten te behalen en je bent geslaagd bij het behalen van 25 punten.

 • De toets kun je vinden in het menu zodra je een abonnement hebt afgesloten.
 • Zodra je alle antwoorden ingevuld hebt krijg je een mail van ons waarin we je laten weten of je wel of niet geslaagd bent. Indien je geslaagd bent dan ontvang je automatisch je Certificaat via email. Je mag de toets zo vaak doen als je wil, hij is helemaal gratis.
 • Als je geslaagd bent dan komt er een medaille bij jouw profielfoto te staan. Iedereen kan dan zien dat jij een geschikte hondenoppas bent.

Indien jij voor 17 juni 2024 lid bent geworden geldt het volgende:

Jouw lidmaatschap loopt minimaal 12 maanden. Je kunt jouw profiel wel op “niet actief” zetten, zodat jouw profiel niet zichtbaar is voor andere gebruikers. Je kunt dit zelf instellen door in te loggen en rechtsboven onder je profielfoto op “Account” te klikken. Vervolgens ga je naar “Profiel zichtbaarheid” om de instellingen van jouw profiel te wijzigen.

Indien jij na 17 juni 2024 lid bent geworden geldt het volgende:

Jouw lidmaatschap loopt voor de duur die je van tevoren gekozen en betaald hebt. Dit is 3, 6 of 12 maanden. Je kunt jouw profiel wel op “niet actief” zetten, zodat jouw profiel niet zichtbaar is voor andere gebruikers. Je kunt dit zelf instellen door in te loggen en rechtsboven onder je profielfoto op “Account” te klikken. Vervolgens ga je naar “Profiel zichtbaarheid” om de instellingen van jouw profiel te wijzigen

Als je jouw wachtwoord vergeten bent kun je via deze link een nieuw wachtwoord aanvragen. Je ontvangt dan een e-mail met instructies om jouw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Betaling

Indien jij voor 17.06.2024 lid bent geworden, dan geldt het volgende:

De eerste keer incasseren wij op de 1ste dag van de eerste volle maand dat je lid bent geworden. Bijvoorbeeld, je wordt lid op 3 september. Dan incasseren wij voor het eerst op 1 oktober. Het stukje van 3 t/m 30 september betaal je samen met de inschrijfkosten. We incasseren vooraf telkens 3 maanden. Dus als je op 3 september lid wordt, dan incasseren wij op 1 oktober € 6,= dit is voor de maanden oktober, november en december (dit is € 2,= per maand). Vervolgens incasseren we op 1 januari weer € 6,= voor de maanden januari, februari en maart (dit is € 2,= per maand).

Indien jij na 17.06.2024 lid bent geworden, dan geldt het volgende:

Je kiest bij aanmelding de periode dat je gebruikt wilt maken van ons platform. Je kunt kiezen uit 3 maanden, 6 maanden of 12 maanden. Via een ideal-link betaal je vooraf voor de betreffende periode.

Onderstaand geldt indien je lid bent geworden voor 17.06.2024. Door jouw eerste betaling te voltooien middels een iDeal betaling geef je Mijn Oppashond een machtiging om 3 maandelijks de abonnementskosten van jouw rekening te incasseren. Hier hoef jij zelf niets voor te regelen. Indien je na 17.06.2024 lid bent geworden dan heb je je abonnement vooraf betaald en is er van automatische incasso geen sprake.

Onderstaand geldt indien je voor 17.06.2024 lid bent geworden:

Je kunt na een jaar opzeggen. Jouw opzegging dient uiterlijk een maand voordat we je 3 maanden lidmaatschapskosten incasseren, bij ons binnen te zijn.

Als voorbeeld, je bent op 4 februari 2023 lid geworden. Het stukje van februari heb je samen met het inschrijfgeld aan ons overgemaakt. Vervolgens hebben wij:

 • op 1 maart € 6,= lidmaatschapsgeld voor de maanden maart, april en mei geïncasseerd.
 • op 1 juni € 6,= lidmaatschapsgeld voor de maanden juni, juli en augustus geïncasseerd.
 • op 1 september € 6,= lidmaatschapsgeld voor de maanden september, oktober en november geïncasseerd.
 • op 1 december € 6,= lidmaatschapsgeld voor de maanden december, januari en februari geïncasseerd.

Als jij voor 1 februari opzegt, dan incasseren we vanaf maart niet meer en stopt jouw deelname ook.

Indien je na 17.06.2024 lid bent geworden dan geldt het volgende:

Jouw lidmaatschap loopt voor de duur die je van tevoren gekozen hebt. Je hoeft niet op te zeggen, jouw abonnement loopt automatisch af. Wel ontvang je 2 weken voordat jouw abonnement afloopt, een mail van ons met daarin de vraag of je jouw abonnement wilt verlengen. Indien je daar niet op reageert dan vervalt jouw abonnement en daarmee de toegang tot het platform op de einddatum. Indien je langer gebruik wilt maken van het platform dan kun je gebruik maken van de betaallink in de mail.

Onderstaand geldt indien je lid bent geworden voor 17.06.2024:

Je stuurt een mail naar info@mijnoppashond.nl en geeft aan jouw lidmaatschap op te willen zeggen.

Indien je na 17.06.2024 lid bent geworden dan hoef je niet op te zeggen. Jouw abonnement loopt vanzelf af.