Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe maak ik een profiel aan?
 1. Ga naar inschrijven
 2. Vul het formulier helemaal in en activeer je account via een e-mail die je van ons ontvangt
 3. Upload een profielfoto om je account te personaliseren
 4. Reken het abonnement af om toegang te krijgen tot de gehele website.
Hoe zoek ik een hondenoppas?

Nadat je een abonnement hebt afgesloten krijg je toegang tot de ‘vind jouw match’ pagina. Op deze pagina kun jij een oppas zoeken en met hem/haar contact opnemen.

Hoe zoek ik een hond om op te passen?

Nadat je een abonnement hebt afgesloten krijg je toegang tot de ‘vind jouw match’ pagina. Op deze pagina kun jij mensen zoeken die een oppas nodig hebben en met hem/haar contact opnemen.

Hoe zie ik of de persoon die zich als oppasser aanbiedt ook kennis van honden heeft?
Er kan een medaille bij zijn of haar profiel staan. Dit betekent dat die persoon geslaagd is voor de kennistoets die Mijn Oppashond speciaal ontworpen heeft, om de kennis over hondengedrag, hondentaal en behoeftes, van de oppassers te toetsen.
Welke afspraken moeten we samen maken?
 • Jullie maken zelf de afspraken die voor jullie belangrijk zijn. We raden jullie aan om dit schriftelijk te doen.
 • Op deze pagina helemaal onderin onder “documenten” hebben wij als service een “Formulier afspraken” toegevoegd. Dit mogen jullie printen en gebruiken. Wellicht staan er onderwerpen bij waar jullie zelf nog niet aan gedacht hadden. Ook is er ruimte voor overige afspraken.
Wat moet ik betalen als iemand op mijn hond past / welk bedrag moet ik vragen als ik op een hond pas?
 • Het tarief dat gevraagd wordt voor het oppassen dat mogen jullie onderling zelf afspreken. Mijn Oppashond bemoeit zich hier niet mee.
Moet ik mijn inkomsten opgeven aan de belastingdienst?
 • Check hiervoor de site van de belastingdienst belastingdienst.nl. Omdat “Mijn Oppashond” slechts een platform is waar zoekers van oppas en aanbieders van oppas elkaar kunnen vinden, hebben wij geen inzage of bemoeienissen met de vergoeding die wel of niet gevraagd wordt. Ook hebben wij geen inzage in hoeveel er opgepast en dus verdiend wordt. Om problemen te voorkomen dien je jezelf hierover goed te informeren.
E-learnings / Lezingen

Als jij als oppasser jouw kennis over honden wil vergroten dan wordt dit natuurlijk enorm gewaardeerd door de zoeker van oppas. Immers, als zoeker van oppas kies je liever iemand die enig verstand heeft van de hondentaal- en behoeften dan iemand die hier geen verstand van heeft.  Op de pagina helemaal onderin onder “E-learnings” en “Lezingen” adverteren de aangesloten hondenscholen met hun e-learnings en lezingen. Wil jij een e-learning doen, dan geef je je op. Na afloop ontvang je een certificaat. Wil jij een lezing volgen dan geef je je op bij de betreffende hondenschool.

Profiel beheren

Reviews plaatsen

Na een oppas-ervaring kunnen jullie wederzijds een review bij elkaars profiel schrijven. Andere mensen zien dan dat de oppasser gewaardeerd wordt en/ of dat de hond waarop gepast werd, zich naar tevredenheid gedragen heeft.

Je kunt dit doen door naar iemand zijn profiel te gaan en op ‘Reviews’ te klikken. Vervolgens kun je een nieuwe review plaatsen door op de knop ‘Nieuwe Review’ te klikken.

Hoe verdien ik de medaille?
Je kunt een medaille verdienen door de kennistoets te maken die speciaal voor Mijn Oppashond gemaakt is. Zo zien hondeneigenaren dat je echt verstand hebt van honden en zul je eerder geselecteerd worden als oppas. De toets is gratis en je bent er ongeveer een uur mee bezig. Er zijn 46 punten te behalen en je bent geslaagd bij het behalen van 25 punten.
 • De toets kun je vinden in het menu zodra je een abonnement hebt afgesloten.
 • Zodra je alle antwoorden ingevuld hebt laten wij jou binnen 3 dagen weten hoeveel punten je behaald hebt en of je wel of niet geslaagd bent. Je mag de toets zo vaak doen als je wil, hij is helemaal gratis.
 • Als je geslaagd bent dan plaatsen wij een medaille bij jouw profielfoto, iedereen kan dan zien dat jij een geschikte hondenoppas bent.
Ik wil mijn profiel type wijzigen, kan dit?

Ja, dit is mogelijk! Dit kun je zelf wijzigen door in te loggen op jouw account. Ga vervolgens rechtsboven onder jouw profiel naar “Profiel > Wijzig”. Hier kun je al je profielinstellingen zelf wijzigen.

Als ik mijn match gevonden heb, of als ik geen gebruik meer wil maken van het platform, kan ik dan opzeggen?

Jouw lidmaatschap loopt minimaal 12 maanden. Je kunt jouw profiel wel op “niet actief” zetten, zodat jouw profiel niet zichtbaar is voor andere gebruikers. Je kunt dit zelf instellen door in te loggen en rechtsboven onder je profielfoto op “Account” te klikken. Vervolgens ga je naar “Profiel zichtbaarheid” om de instellingen van jouw profiel te wijzigen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Als je jouw wachtwoord vergeten bent kun je via deze link een nieuw wachtwoord aanvragen. Je ontvangt dan een e-mail met instructies om jouw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Betaling

Waarom wordt er meer in rekening gebracht bij mijn eerste betaling dan de € 5,= inschrijfgeld?

Wij incasseren de lidmaatschapskosten per 3 volle maanden vooruit. Bijvoorbeeld, je wordt op 15 april lid. Dan betaal je het deel van april ( 15 t/m 30 april) samen met de inschrijfkosten. Vanaf 1 mei zullen wij dan elke 3 maanden € 6,= vooraf van jouw rekening incasseren. Dus op 1 mei, 1 augustus, 1 november enz. (dit is € 2,= per maand).

Wanneer wordt mijn lidmaatschapsgeld geïncasseerd?

De eerste keer incasseren wij op de 1ste dag van de eerste volle maand dat je lid bent geworden. Bijvoorbeeld, je wordt lid op 3 september. Dan incasseren wij voor het eerst op 1 oktober. Het stukje van 3 t/m 30 september betaal je samen met de inschrijfkosten. We incasseren vooraf telkens 3 maanden. Dus als je op 3 september lid wordt, dan incasseren wij op 1 oktober € 6,= dit is voor de maanden oktober, november en december (dit is € 2,= per maand). Vervolgens incasseren we op 1 januari weer € 6,= voor de maanden januari, februari en maart (dit is € 2,= per maand).

Hoe werkt het automatisch incasseren?

Door jouw eerste betaling te voltooien middels een iDeal betaling geef je Mijn Oppashond een machtiging om 3 maandelijks de abonnementskosten van jouw rekening te incasseren. Hier hoef jij zelf niets voor te regelen.

Voor welke datum moet ik opzeggen?

Je kunt na een jaar opzeggen. Jouw opzegging dient uiterlijk een maand voordat we je 3 maanden lidmaatschapskosten incasseren, bij ons binnen te zijn.

Als voorbeeld, je bent op 4 februari 2023 lid geworden. Het stukje van februari heb je samen met het inschrijfgeld aan ons overgemaakt. Vervolgens hebben wij:

 • op 1 maart € 6,= lidmaatschapsgeld voor de maanden maart, april en mei geïncasseerd.
 • op 1 juni € 6,= lidmaatschapsgeld voor de maanden juni, juli en augustus geïncasseerd.
 • op 1 september € 6,= lidmaatschapsgeld voor de maanden september, oktober en november geïncasseerd.
 • op 1 december € 6,= lidmaatschapsgeld voor de maanden december, januari en februari geïncasseerd.

Als jij voor 1 februari opzegt, dan incasseren we vanaf maart niet meer en stopt jouw deelname ook.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Je stuurt een mail naar info@mijnoppashond.nl en geeft aan jouw lidmaatschap op te willen zeggen.