Wat nu, als ik ervoor zou kunnen zorgen dat we voor elke hond in Nederland, een geschikte hondenoppasser zouden kunnen vinden?

 Die kennis heeft van de hondentaal, die weet wat een hond nodig heeft om zich goed te voelen. Waarbij de hondeneigenaren zich veilig genoeg voelen om hun viervoeter achter te laten?

Mijn naam is Dionne Versleijen

Ik ben de trotse eigenaar van Babs en Amy, twee liefdevolle Entlebucher-Sennenhonden. Daarnaast ben ik de drijvende kracht achter een hondenschool, waar ik samen met drie andere ervaren instructeurs les geef.

Met een passie voor het welzijn van honden en een voortdurende toewijding aan bijscholing, heb ik een diepgaande kennis ontwikkeld van de behoeften van onze trouwe viervoeters. Mijn eigen honden zijn mijn alles, en ik koester ze met grote zorg.

Vaak krijg ik van mijn cursisten de vraag hoe ik omga met mijn honden wanneer ik op vakantie ga of er een dagje tussenuit ben. Mijn antwoord is steevast hetzelfde: we gaan zelden zonder onze honden weg. Ze maken deel uit van ons leven en we genieten van hun gezelschap. Bovendien vinden we het lastig om de zorg voor onze trouwe vrienden aan anderen over te laten.

De keren dat we zonder onze honden op vakantie, een weekendje of dagje weg zijn gegaan, zijn op 1 hand te tellen.

In dergelijke gevallen zorgde ik ervoor dat mijn honden in goede handen waren. Zo heb ik eens een cursiste van mijn hondenschool gevraagd om een week bij ons thuis te verblijven. Ik wist dat zij over uitgebreide kennis van honden beschikte en mijn honden goed zou verzorgen. Een andere keer gingen we een nachtje weg en vroegen we de volwassen zoon van een goede vriendin om bij ons te komen logeren. Met hem kon ik duidelijke afspraken maken over wandelen, aanlijnen en het vermijden van contact met andere honden. Gelukkig duurde dit maar één nacht, want zijn kennis van honden was beperkt en dat vonden we best spannend.

Na de coronaperiode brak de vakantietijd weer aan. Iedereen wilde er weer op uit en de kennels waren snel volgeboekt. Steeds vaker kreeg ik weer vragen:

“Dionne, weet jij een goede plek voor mijn hond als we op vakantie gaan?”
“Dionne, mag mijn hond bij jou logeren?”
“Dionne, weet jij iemand die mijn hond tijdelijk uit kan laten?”
“Dionne, ik zet er grote vraagtekens bij of mijn hond een pension met zoveel andere honden wel zo leuk vind”.

Deze vragen bleven door mijn hoofd spoken, ik moest hier iets mee, dit zou mijn nieuwe missie worden!

En ineens was het idee er!

Ik ga een platform maken waar hondeneigenaren gepassioneerde hondenoppassers kunnen vinden die beschikken over actuele kennis van honden. Om dit te realiseren, ben ik in contact getreden met collega’s van hondenscholen die ook een focus hebben op welzijn in hun lessen. Samen hebben we de kennis die we aan onze cursisten doorgeven gebundeld. Als collectief streven we ernaar om deze kennis ook over te dragen aan de hondenoppassers.

Wat begon als een dagdroom, groeide uit tot een serieus idee. Na een half jaar van hard werken werd de eerste versie van het platform gelanceerd. Een jaar later bleek het platform al een succes te zijn. We hebben gedurende het eerste jaar alle feedback verzameld en het platform volledig laten vernieuwen door een team van professionals.

Waarmee “voeden” die welzijnsgerichte hondenscholen de hondenoppassers dan mee? 

We toetsen de hondenoppassers met een “Kennistoets” en indien de hondenoppas hiervoor geslaagd is, dan zie je dit aan de medaille die bij zijn foto staat.

Ik durf nu met trots te zeggen dat dit “De plek is waar Hondeneigenaren en Hondenoppassers elkaar vinden”

Ervaringsverhalen van andere oppassers:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
Ontwerper
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
Ontwerper
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
Ontwerper

Aangesloten hondenscholen:

Ook aanmelden als hondenschool?