Hoe werkt het?

Zodra je lid bent van dit platform, heb je toegang tot de profielen van de honden waarvoor een oppas gezocht wordt en/ of tot de profielen van de mensen die zich als oppasser aanbieden.

Via de contactknop kun je contact met elkaar opnemen, de ander ontvangt dan een email van jou. Jullie maken vervolgens zelf onderling alle afspraken. Als service hebben we onderin een formulier toegevoegd dat gebruikt mag worden voor het vastleggen van tarieven en overige afspraken.

Maar wij bieden meer

In de profielen is onder andere zichtbaar of de betreffende hond bij een van de aangesloten hondenscholen getraind heeft en of de oppasser kennis heeft van de hondentaal en- behoeften.

Deze kennis kan een oppasser verkregen hebben door in het verleden getraind te hebben bij een van de aangesloten hondenscholen.

Als de oppasser zelf geen hond heeft gehad of niet bij een van de aangesloten hondenscholen getraind heeft, dan kan deze zijn of haar kennis vergroten door het volgen van een van de vele e-learnings of lezingen die de aangesloten hondenscholen aanbieden op dit platform. Ook biedt Kenniscentrum Argos een korting van 10% aan, op een aantal e-learnings. Deze kortingscode wordt zichtbaar zodra er een profiel is aangemaakt.

De oppasser kan zijn of haar kennis toetsen door de gratis test te doen die speciaal voor “Mijn Oppashond” ontworpen is.
De test is toegankelijk zodra je een profiel hebt aangemaakt.
De oppasser verdient een medaille zodra hij of zij geslaagd is voor deze test, deze komt naast zijn of haar profielfoto te staan.

En meer

Indien de oppasser een eigen hond heeft, kan het zijn dat jullie twijfelen of de honden matchen. Je kunt dan contact opnemen met een van de aangesloten hondenscholen. Zij kunnen ervoor zorgen dat een professional met jullie meekijkt bij de eerste ontmoeting. “Is spel wel echt spel en spreken deze honden hetzelfde dialect”? In de meeste gevallen kan dat op een omheind trainingsveld.

Indien je als oppas-zoeker iemand gevonden hebt op het platform, maar je vind het toch nog erg spannend om te beoordelen of deze oppasser wel bij jouw hond past. Dan mag je ook contact opnemen met de hondenschool waar jouw hond bekend is. Je kunt de eerste ontmoeting met de eventuele oppasser dan plaats laten vinden in het bijzijn van een professional. 

Tot slot

Men kan wederzijds een referentie schrijven bij een positieve oppas-ervaring.

Lid worden?

Je betaalt € 5, = inschrijfkosten. De abonnementskosten zijn voor iedereen gratis tot en met juni 2023. Daarna bedraagt het abonnement slechts € 2,= per maand. Er wordt per 3 maanden vooraf geïncasseerd. De minimale deelname aan het betaalde abonnement is 1 jaar.

Actieve leden
0