E-learnings

De e-learnings in dit overzicht zijn voor iedereen die meer wil weten over hondengedrag, hondentaal en hoe ga je nu eigenlijk met een hond om. Je hoeft niet bij de organiserende hondenschool te trainen, je hoeft niet eens een hond te hebben. Het is juist de bedoeling dat mensen die op een hond willen passen, zich ook verdiepen in alles wat belangrijk kan zijn in de omgang met een hond.

Nederlands E-boek 'Pijn bij honden, 7 symptomen waardoor jij kunt herkennen dat jouw hond pijn heeft'

Dierenarts Viviane Miellet en ik hebben een e-boek geschreven over pijn bij honden. Je kunt dit kosteloos downloaden via de volgende link

Nederlands E-book 'Hond&Vuurwerkangst'

Daniëlle Dessauvagie en ik hebben een e-boek geschreven over Hond&Vuurwerkangst. Je kunt dit kosteloos downloaden via de volgende link.

Focus Games

Beschrijving Welkom bij onze online honden training: Focus Games! Als trotse eigenaar van een hond begrijpt u ongetwijfeld hoe belangrijk het is om de aandacht en focus van uw hond te kunnen vangen en behouden. Met onze uitgebreide expertise op het gebied van hondengedrag en gezondheid, hebben we een unieke reeks trainingssessies samengesteld die uw band met uw harige metgezel zullen versterken en uw hond zullen helpen om te schitteren.

Spelen Met je Hond- Minitraining

Beschrijving: In deze minitraining leer je welke vormen van spelen er zijn en krijg je inspiratie hoe je dit kan toepassen bij je hond. Daarnaast dagen we je ook uit om meer inzicht te krijgen in jouw eigen relatie met je hond en hoe je dit kan verbeteren als het op spelen aan komt. De minitraining is na aankoop nog 365 dagen te bekijken. Veel speelplezier!

Online Hierkom cursus

Beschrijving Welkom bij onze online hierkom cursus voor honden! Ben je het zat dat je hond niet komt als je hem roept? Wil je de band met je hond versterken door middel van effectieve communicatie? Zo ja, dan is deze cursus perfect voor jou en jouw trouwe viervoeter. Als professionele instructeur heb ik jarenlange ervaring in het trainen van honden van alle rassen en leeftijden. Met onze online cursus kan je in je eigen tempo en op je eigen gemak leren hoe jouw hond kunt trainen om betrouwbaar te komen wanneer je hem roept. Onze cursus omvat de belangrijkste punten van het hierkomen: Waarom is hierkomen zo lastig Wat is motivatie Basisonderdelen van het hierkomen Is jouw hierkomsignaal besmet? 10 oefeningen Onze online hierkom cursus is geschikt voor honden van alle leeftijden en niveaus van training. Of je nu een puppy hebt die net begint met trainen of een volwassen hond die nog steeds problemen heeft met gehoorzaamheid, onze cursus zal je helpen jouw doelen te bereiken. Bovendien is onze cursus zeer betaalbaar en gemakkelijk toegankelijk vanaf elke locatie met internetverbinding. Je kunt leren vanuit het comfort van je eigen huis en je hond trainen op jouw eigen schema. Na aankoop behoud je 365 dagen toegang tot de cursus zodat je er steeds terug naar kan gaan. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor onze online hierkom cursus en begin met het opbouwen van een sterke band met uw hond en het bereiken van de reactie die u wenst. We kijken er naar uit om u en uw hond te zien slagen!

Challenge vuurwerkangst

Is je hond bang voor vuurwerk? Doe dan mee met deze challenge. Vanaf september ga je aan de slag om de angst bij je hond te verminderen voor een fijner oud en nieuw. In de afgelopen jaren heeft de challenge al diverse honden en hun eigenaar geholpen. Het is nu aan jou!

Over

Schrijf je in en behaal met je hond de beste resultaten!

Oud en nieuw duurt nog wel even. Maar, voor een hond met vuurwerkangst is het nooit te vroeg. Gun je hond en jezelf de tijd om de beste resultaten te behalen en start in september met deze mooie challenge. 

Boek verbetering!

In de afgelopen jaren heeft deze challenge al veel honden en hun eigenaren geholpen. Dat komt omdat de challenge bestaat uit een intensieve, zorgvuldig uitgewerkte training, in combinatie met management en ondersteuning. 

Deze krachtige, drievoudige aanpak zorgt er juist voor dat je betere resultaten behaald dan wanneer je bijvoorbeeld alleen traint of je hond medicatie geeft. En door alle mogelijkheden om je persoonlijke vragen te stellen, krijg je de kans om op maat begeleid te worden.

Garanties geven kan ik natuurlijk niet. Daar moet ik eerlijk in zijn. Je hond is geen programmeerbaar robotje. Maar waar kies je voor? Er alles aan doen om je hond te helpen of je hond de komende jaarwisseling weer zielig in een hoekje laten trillen, beven, piepen, janken of blaffen?

Voldoe je aan het volgende profiel?

Deze challenge is voor jou als je betrokken bent bij je hond en vanaf september zo'n twee uur per week met je hond aan de slag wilt gaan. 

Ben je bereid om de training nauwkeurig te volgen, durf je vragen te stellen en wil je je hond ondersteunen met complementaire middelen? Of als je hond heel angstig is de stap te maken naar reguliere medicatie? Dan zit je goed!

Ontvang waardevolle e-mails

Vanaf september ontvang je een aantal e-mails met informatie en oefeningen:

  • 1 september: welkomstmail
  • 2 september: informatie over de oorzaken vuurwerkangst precies en wat kun je eraan doen?
  • 3 september: trainingsoefeningen (stap 1)
  • 8 september: we gaan - als je hond eraan toe is - naar stap 2 van de training
  • 22 september: snuffelmat maken en aanleren
  • 29 september: trainingsoefeningen (stap 3)
  • 13 oktober: trainingsoefeningen (stap 4)
  • 10 november: informatie over reguliere medicatie en complementaire middelen tegen vuurwerkangst
  • 8 december: tips om makkelijker oud en nieuw door te komen

Krijg persoonlijke aandacht

Gedurende de hele challenge kun je je vragen stellen via de Zwerfhondenschool Facebook Club. 

Ook zijn er drie Q&A's via Zoom, waarin je al je vragen kunt stellen. De Q&A's zijn gepland op donderdag 14 september om 19.00 uur, woensdag 25 oktober om 19.00 uur en woensdag 22 november om 19.00 uur, maar je kunt ze ook terugkijken. 

In de laatste Q&A gaan we specifiek in op reguliere medicatie en het gebruik van Bachbloesems. Voor het gebruik van Bachbloesems en essentiële oliën is gediplomeerd natuurgeneeskundige Meinou Kopinga van Heel Het Dier aanwezig. 

Op eigen tempo en in eigen tijd

Zodra je de e-mails hebt ontvangen kun je aan de slag. Maar waar en wanneer, dat bepaal jij. Je kunt de e-mails zelfs bewaren voor volgend jaar, zodat je ook dan weer kunt trainen en de informatie kunt doornemen.

De Q&A's worden geplaatst op de Zwerfhondenschool Facebook Club en kun je terugkijken. Op deze Facebookpagina kun je je vragen stellen op momenten die voor jou uitkomen.

Kosten

Deze complete challenge kost  €29,97 inclusief de Q&A's en de mogelijkheid om vragen te stellen via de Zwerfhondenschool Facebook Club. Ga een meer ontspannen jaarwisseling tegemoet en start nu!

Let's go!

Hieronder kun je meteen je ticket bestellen voor de challenge. Let op: je kunt je aanmelden tot en met 25 augustus 2023.

Na je betaling ontvang je een bevesting van je deelname aan de challenge. Op 1 september ontvang je een welkomstmail. De overige mails volgen vanzelf.

Relaxter bezoek ontvangen in 1 maand

Gromt of blaft je hond naar bezoek? Dan is dat op z'n minst vervelend. Maar het kan zelfs tot bijtincidenten leiden. En dat wil je je jezelf, je hond en vooral ook je visite niet aandoen. In deze challenge krijg je na inschrijving vijf e-mails waarmee je aan de slag kunt. En dat doe je niet alleen. Je kunt je vragen stellen via de Zwerfhondenschool Facebook Club. In de e-mails komen de volgende onderwerpen aan bod. Startmail: waarom doet je hond dit? In deze startmail help ik je te ontdekken waarom je hond reageert op visite en hoe hij zich voelt als er visite binnenkomt. Belangrijk voor het vervolg, want als je weet waarom, kun je hierna de juiste dingen doen. Week 1: veilige plek Eén dag na de startmail met achtergrondinformatie ga je al aan de slag. Je gaat deze week een veilige plek creëren, waarmee je een veilige situatie voor je hond, bezoek en jou in huis creëert. Heb je het ervoor over om in je huis wat aanpassingen te doen? Fijn, want dat is vaak wel nodig. Week 2: voorspellers Veel honden reageren al vóórdat bezoek binnenkomt, bijvoorbeeld op de bel. De bel is dan een voorspeller: je hond heeft geleerd dat de bel betekent dat er (vreemde) mensen binnenkomen. Via deze e-mail ga je aan de slag met deze en andere voorspellers, zodat je hond niet meer op de bel en andere voorspellers zal reageren met bijvoorbeeld blaffen. Week 3: bel = veilige plek Je leert je hond om op de bel naar de bench, afgesloten ruimte met hekjes of een andere kamer te gaan, zodat je een veilige situatie creëert en niet met je hond bezig hoeft te zijn als je je bezoek ontvangt. Week 4: trainen met bezoek In deze e-mail krijg je tips hoe je kunt trainen met bezoek. Met deze trainingstips kun je een tijdje vooruit, zodat je de komende periode echt resultaat kunt gaan boeken. Durf je de challenge aan en wil je onder mijn begeleiding hard aan de slag? Meld je dan nu aan. Binnen drie werkdagen ontvang je de startmail.

De eerste 100 dagen met je buitenlandse hond

Een goede start is het halve werk! Ben je in blijde verwachting van een hond uit het buitenland? Of heb je net een hond geadopteerd? Dan begrijp je dat een goede start het halve werk is! In deze challenge krijg je 100 dagen lang advies om jouw nieuwe gezinslid zo goed mogelijk te begeleiden. ​ E-mails Nadat je je hebt ingeschreven en de startdatum hebt bepaald, krijg je verspreid over de hele periode van de challenge e-mails met informatie en webinars. Zo ontvang je de nuttige adviezen op het juiste moment. Vragen Via de Zwerfhondenschool Facebook Club kun je 24/7 je vragen stellen aan andere adoptanten en Michel Berendsen. We helpen je graag persoonlijk verder. In de challenge leer je in 100 dagen... Hoe je voor je hond een veilige haven creëert; Hoe je je hond kunt laten wennen aan zijn nieuwe omgeving, aan de gezinsleden en aan andere huisdieren; Hoe je voorkomt dat je hond je huis sloopt; Hoe je je hond zindelijk kunt laten worden; Hoe je je hond liefdevol kunt opvoeden; Hoe je met stress en angst bij je hond kunt omgaan; Hoe je aan de lichaamstaal van je hond kunt zien wat hij voelt en bedoelt; Of en hoe je je hond kunt laten spelen met andere honden; Hoe je vlooien en wormen voorkomt; Alles rond vaccinaties en titeren; Wanneer je van een anti-ontsnappingstuig kunt overstappen op een ander tuig, of toch een halsband; Wanneer en hoe je je hond stapsgewijs kunt loslaten; Of je je hond beter wel of niet kunt laten castreren/steriliseren; Hoe je ontdekt of je hond een buitenlandse ziekte heeft. Met trots beveel ik deze challenge aan. Waarom? Omdat deze challenge steengoed is. Ik heb adoptanten gevraagd wat zij in de eerste 100 dagen hadden willen weten om hun hond zo goed mogelijk te begeleiden. Dat heb ik in de challenge verwerkt. Waarom een challenge en geen cursus? Ken je dat? Je doet een cursus en na twee maanden ben je de hele cursus vergeten. En waar waren je inloggegevens ook al weer? Hier ontvang je e-mails op het juiste moment in je mailbox. Kosten De challenge van 100 dagen kost €40,-, inclusief de begeleiding via de Zwerfhondenschool Facebook Club. Start Na je betaling ontvang je een bevesting van je deelname aan de challenge. Binnen maximaal 3 werkdagen krijg je de startmail van de challenge. De overige e-mails ontvang je daarna of vanaf het startmoment dat je zelf hebt ingevuld.

Een nieuw pupje in huis, hoera!

Enthousiast ben je met de voorbereiding op de komst van je pup begonnen. Alle informatie die je maar te pakken kunt krijgen neem je gretig op, want je bent er zeker van dat je van jouw pup het "Perfecte pupje" gaat maken. Als de pup verhuisd is, pakt het toch wel een beetje anders uit. Je pup is o zo lief en schattig, maar het blijkt toch best lastig voor jou de goede stappen te maken en je pup te begrijpen. Loop jij tegen vragen aan waar je op internet allerlei adviezen voor vind, maar geen een daarvan sluit aan of werkt echt? In ons webinar nemen we je mee door de fases die elke pup moet doorlopen tot hij/zij een fijne volwassen hond is. Wat kun je doen om de socialisatie goed te laten verlopen? Is het hondenlosloopgebied wel zo'n fijne plek om jouw kleintje kennis te laten maken met andere honden in deze periode? Hoe belangrijk zijn gehoorzaamheidsoefeningen eigenlijk en wat kun je doen om je pup op te laten groeien tot een stabiele hond die vrij en blij in het leven staat om samen met jou plezier te hebben?

Help, hij pubert!

Juist in de corona periode dat we allemaal zo beperkt werden in onze bewegingsruimte, leek de aanschaf van een pup perfect getimed. Jij en je gezin veel thuis, dus alle tijd om lekker met je pup bezig te gaan. Wat was je blij met die hummel, en wat een super schattige en leuke tijd is er de afgelopen tijd verstreken. Maar... kleine pupjes worden enorm snel groot en blijken dan in een fase te belanden die jij misschien toch niet helemaal zag aankomen. Kun jij ondertussen je puberhond wel achter het behang plakken? Bananen in de oren, alles "vergeten" wat je in de puppy tijd zo goed getraind had en jij weet niet goed hoe je er mee om moet gaan? Wil je voorkomen dat je alleen maar aan het corrigeren bent en leren hoe je door het maken van juiste keuze in je management je puber slimmer in plaats van strenger kunt trainen? Vragen over hoe jouw puber te begeleiden waar je echt niet uitkomt? Blijf er niet mee zitten! Doe mee met het Zoom Webinar "help mijn hond pubert"! Naast heel veel theoretische info en achtergrond over deze lastige periode, een aantal uitdagende oefeningen, nemen we vooral ook veel tijd om je vragen te stellen. Bij dit webinar hoort een uitgebreid E-book waar je na de lezing alles nog eens rustig na kunt lezen. En heus... het komt echt weer goed, die bananen groeien er vanzelf weer uit als jij als baasje weet wat je moet doen!

Help, hij pubert!

Juist in de corona periode dat we allemaal zo beperkt werden in onze bewegingsruimte, leek de aanschaf van een pup perfect getimed. Jij en je gezin veel thuis, dus alle tijd om lekker met je pup bezig te gaan. Wat was je blij met die hummel, en wat een super schattige en leuke tijd is er de afgelopen tijd verstreken. Maar... kleine pupjes worden enorm snel groot en blijken dan in een fase te belanden die jij misschien toch niet helemaal zag aankomen. Kun jij ondertussen je puberhond wel achter het behang plakken? Bananen in de oren, alles "vergeten" wat je in de puppy tijd zo goed getraind had en jij weet niet goed hoe je er mee om moet gaan? Wil je voorkomen dat je alleen maar aan het corrigeren bent en leren hoe je door het maken van juiste keuze in je management je puber slimmer in plaats van strenger kunt trainen? Vragen over hoe jouw puber te begeleiden waar je echt niet uitkomt? Blijf er niet mee zitten! Doe mee met het Zoom Webinar "help mijn hond pubert"! Naast heel veel theoretische info en achtergrond over deze lastige periode, een aantal uitdagende oefeningen, nemen we vooral ook veel tijd om je vragen te stellen. Bij dit webinar hoort een uitgebreid E-book waar je na de lezing alles nog eens rustig na kunt lezen. En heus... het komt echt weer goed, die bananen groeien er vanzelf weer uit als jij als baasje weet wat je moet doen!

Hersenkrakers

Laat de hersentjes van je hond lekker kraken! Perfect voor het invullen van de dagen dat we binnen moeten blijven en het grijze winterweer ook niet echt uitnodigt tot actief buiten zijn. Kun je wel inspiratie gebruiken voor leuke, leerzame puzzels om met je hond te spelen? Dan is dit webinar echt geknipt voor jou! Leer niet alleen wat Hersenwerk is, maar vooral ook hoe je het je hond aanleert zodat je er optimaal plezier aan kunt beleven. Je hond wordt spelenderwijs slim en... lekker moe!

Lijf & Leden

Wil jij precies weten hoe je je hond goed verzorgt? Een aantal basis EHBO tips leren en vooral ook hoe je je hond kunt trainen om een ontspannen en goede patiënt te zijn? Neem deel aan dit webinar en je leert van alles over het lijf & leden van je hond. Kennis die je opdoet hoort absoluut thuis in de "rugzak" van een verantwoorde hondenbaas. Voorkomen is beter dan genezen geldt ook voor je hond! We gaan ook aan de slag met oefeningen waarmee je je hond kunt voorbereiden op een bezoek aan de dierenarts of jouw verzorging thuis. Juist nu we zo beperkt zijn en niet naar de les kunnen gaan, is een stuk husbandry training niet alleen leuk, maar vooral ook super nuttig om mee bezig te zijn.

Kom hierrrrrrr!

Niets zo irritant als een hond die niet komt als je hem roept! Herken jij jezelf in het plaatje van een eigenaar die met stoom uit de oren staat te roepen en fluiten naar zijn/haar hond die vooral een enorm feest met zichzelf aan het vieren is? Wij weten precies hoe het voelt, maar vooral ook hoe het zo gekomen is en wat je er aan kunt doen. Mocht je uit zijn op een paar snelle, makkelijke tips voor "quick fix" kunnen wij je met dit webinar helaas niet helpen. Maar ben je echt bereid dit probleem aan te pakken en te leren wat de onderliggende redenen zijn voor jouw hond om "niet te luisteren"? Dan hebben wij de juiste informatie en recall oefeningen voor jou om mee aan de slag te gaan!

Hondentaal "Wat zegt' ie dan?

Cursus Hondentaal – "Wat zegt ie dan?" Honden spreken een compleet andere taal dan mensen. Wat door ons vriendelijk bedoeld is, kan voor een hond behoorlijk bedreigend overkomen. Soms gaat er dan ook geheel onbewust iets mis in de communicatie. Wist je dat 77% van de bijtincidenten in het gezin gebeuren door eigen hond of een hond van bekenden? Een heftige en onverwachtse ervaring die veel impact heeft en men meestal niet aan zag komen. Of... misschien toch wel? Onze honden communiceren niet alleen via ‘gesproken taal’. Honden spreken grotendeels door hun lichaamstaal. Zo is een hond die gaapt niet per definitie moe en een hond die zich krabt, heeft zeker niet altijd jeuk. Op allerlei manieren laten honden ons zien hoe zij een bepaalde situatie ervaren. Het heffen van een voorpoot, wegkijken, zich even uitschudden, de positie van de staart, het zijn soms heel subtiele signalen om ons en andere honden iets duidelijk te maken. Door je te verdiepen in deze boeiende hondentaal kun je je hond begrijpen een nog betere band opbouwen. Daarnaast leert het je de communicatie tussen honden onderling beter te begrijpen en soms ook in te grijpen daar waar nodig. Kijk mee door de ogen Helma die je als zeer ervaren en bevlogen Gedragstherapeut als geen ander jou deze nu nog vreemde taal kan leren!

Online cursus uitvallende hond

'Zo is mijn hond nu eenmaal' Je hebt misschien wel geaccepteerd dat je hond nu eenmaal zo is. Als er een andere hond aankomt gaat hij steigerend op zijn achterpoten staan. Of trekt hij hevig blaffend aan de riem. Dit is wat jouw hond doet. Voor wanneer je dit denkt, wil ik je toch nog even meegeven dat er bij zo veel honden echt zo'n grote verbetering mogelijk is! Neem nou mijn eerste hond Elfie, ze was veranderd van een uitvallende hond, naar een hond die bij mij thuis een grote steun en toeverlaat werd voor andere opvang honden. Ze reageerde niet meer vervelend op andere honden tijdens de wandeling en ik hoefde de omgeving niet meer angstvallig in de gaten te houden. Kun je je voorstellen hoe de wandeling er voor jullie dan uit zou kunnen komen te zien? Hoeveel beter jouw hond zich zal voelen? Dat je niet meer gespannen de straat hoeft af te scannen, maar vol vertrouwen precies weet wat je kunt doen en hoe je jouw hond kunt helpen? Herkenbaar? Dat is het tijd voor verandering. Tijd om je hond stapsgewijs te gaan helpen. In plaats van het wandelen met je hond als iets lastigs te zien, zie jij dit iedere keer weer als een leerproces. Je gaat zien dat hoe meer jij oefent, hoe meer jij verbetert samen met je hond. Je hond opvoeden staat hoog op je prioriteitenlijst, want je ervaart plezier in met je hond samen bezig zijn. Zelfs wanneer je een terugval hebt samen met je hond en hij een keer uitvalt, weet jij precies wat je moet doen en weet je dit om te turnen in een gerichte leerervaring tussen jou en je hond.

Online cursus Hondentaal

Honden communiceren met hun houding en met allerlei signalen. Sommige signalen zijn heel groot, andere uiterst subtiel. Wil jij graag jouw hond beter leren kennen? Miscommunicatie en wellicht problemen in de toekomst voorkomen?Een super fijne band ontwikkel je door te begrijpen wat jouw hond bedoelt. "Wanneer we luisteren naar het gefluister van onze hond, dan hoeft de hond niet te schreeuwen" Deze online cursus hondentaal is echt een investering in jullie band. Je leert beter communiceren met je hond en je krijgt inzicht in het gedag en de behoeften van jouw hond, waardoor je nog meer van elkaars gezelschap kunt genieten. En het fijne is: met deze hondencursus kun je hier vandaag al mee aan de slag!

Online "Kom hier" Cursus

Luistert jouw hond ook niet altijd even goed wanneer je hem/haar roept? Wil je je hond graag los laten rondlopen, maar vertrouw je het niet? Een goede en krachtige ‘kom hier’ is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond direct terugkomt wanneer je hem/haar roept. Ook al is hij/zij iets op het spoor of heeft hij/zij een andere hond ontmoet op het speelveld; je wilt dat je hond goed op jou reageert.

Gratis E-Book voor eigenaren van een hond die moeite heeft met andere honden.

Je kunt een uitvallende hond hebben, waardoor het gedrag moeilijk te peilen is. Je hond kan overenthousiast reageren op andere honden of juist agressief worden, omdat hij/zij zich angstig voelt. Als hondeneigenaar is het lastig om hiermee om te gaan, want hoe kun je dit gedrag veranderen?! Iedereen vindt er wat van, je krijgt (ongevraagde) adviezen, maar je schiet er niets mee op. Een goede band en connectie met je hond, óók wanneer jullie de deur uitgaan, zorgt ervoor dat jullie allebei goed in je vel zitten. Samen er lekker op uit en kunnen genieten van de wandeling. Dit begint met leren begrijpen waarom jouw hond doet wat hij doet. In mijn e-book leer ik je meer over de mogelijke oorzaken van een uitvallende hond. Ik vertel hoe je op een hond-vriendelijke én positieve manier direct aan de slag kunt met het gedrag van jouw hond. Door zo snel mogelijk te gaan werken aan het probleemgedrag van jouw uitvallende hond, zorg je ervoor dat het niet verergert. Daarnaast is het belangrijk dat het uitvallen geen gewoonte wordt van jouw hond, want dat maakt het moeilijker om het probleemgedrag aan te pakken. Super goed dus dat je deze stap al hebt gezet!

Wat heeft jouw hond nodig om alleen te kunnen zijn?

Gratis E-book: Wat heet jouw hond nodig om alleen te kunnen zijn. Heeft jouw hond moeite om alleen thuis te blijven? Blaft hij dan misschien, maakt hij dingen kapot of is hij onzindelijk? Krijg je klachten van de buren of kun je hem niet alleen laten omdat dat te veel stress veroorzaakt? Zou je graag weer eens even van huis kunnen? Je geen zorgen meer willen maken over je hond, omdat je weet dat hij het prima aankan om even zonder jou te zijn? In dit gratis E-book ontdek je wat er aan de hand kan zijn én wat ervoor nodig is om ook jouw hond met een gerust hart alleen thuis te kunnen laten.

Gratis Webinar: Wat heeft jouw hond nodig om alleen te kunnen zijn.

Gratis Webinar: Wat heeft jouw hond nodig om alleen te kunnen zijn. In dit Webinar komen de volgende zaken aan de orde: • Wat kan de reden zijn waarom jouw hond alleen blijven zo moeilijk vindt. • Waarom is het tot nu toe niet is gelukt om je hond hieraan te laten wennen. • Je ontdekt wat je wél kunt doen. • Welke principes zijn belangrijk wanneer je alleen laten gaat oefenen met je hond. • Leer wat ervoor nodig is om je hond zich veilig te laten voelen zonder jou.

Gratis E-book: Blaffen naar andere honden tijdens de wandeling

Gratis E-book: Blaffen naar andere honden tijdens de wandeling Blaft jouw hond naar andere honden? Trekt hij dan aan de lijn en luistert hij niet? Voel jij je ongemakkelijk tijdens deze momenten? Heb je misschien al van alles geprobeerd maar lukt het maar niet om dat blaffen te verminderen? En zou jij heel graag weer ontspannen willen wandelen? Zonder al die stress die andere honden (of andere prikkels) nu bij jouw hond en bij jou veroorzaken? Samen weer kunnen genieten van de wandelingen? In dit gratis E-book ontdek je wat er aan de hand kan zijn én wat ervoor nodig is om samen weer fijne wandelingen te kunnen maken.

Gratis Webinar: In 8 stappen van blaffen aan de lijn naar ontspannen wandelingen.

Gratis Webinar: In 8 stappen van blaffen aan de lijn naar ontspannen wandelingen. In dit Webinar komen de volgende zaken aan de orde: • Je ontdekt wat de reden kan zijn voor het blaffen van jouw hond. • Je begrijpt dat onderdrukken van gedrag niet de oplossing is, maar dat er gezocht moet worden naar wat er nu eigenlijk écht aan de hand is. • Je krijgt inzicht in waarom het tot nu toe niet is gelukt het blaffen te verminderen. • Je ontdekt wat je wél kunt doen. • Van wandelingen vol stress, naar ontspannen wandelen met je hond!

Gratis E-book: Jij en jouw hond: het gaat niet over leiderschap.

Gratis E-book: Jij en jouw hond: het gaat niet over leiderschap. Vertoont jouw hond gedrag wat je liever anders ziet? Heb je al van alles geprobeerd maar heeft nog niets geholpen? Krijg jij adviezen zoals "je moet strenger zijn" en “je moet een duidelijke leider zijn”. Maar is dat iets wat je niet wil en wat ook zeker niet bij je past? Wil jij niet werken met correcties en straf en dwang, maar wil je juist samenwerken met je hond met wederzijds begrip en vertrouwen? Zou jij willen weten hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Zou jij willen weten wat er wél nodig is om jouw hond zich anders te laten gedragen, op een hond-vriendelijke en respectvolle manier? In dit gratis E-book leer je wat er aan de hand kan zijn met jouw hond en waarom het je nog niet gelukt is het gedrag te veranderen. Bovendien ontdek je wat ervoor nodig is om dit wel te bereiken.

Gratis Webinar: jij en jouw hond, het gaat niet over leiderschap.

Gratis Webinar: jij en jouw hond, het gaat niet over leiderschap. In dit Webinar komen de volgende zaken aan de orde: • Welke oorzaken kunnen er zijn voor ongewenst hondengedrag. • Welke emoties kunnen een rol spelen. • Hoe kun je deze emoties herkennen? • Hoe ga je hier op een goede manier mee om? • Hoe kun je je hond helpen zich anders te gedragen • Hond vriendelijk, zonder straf, dwang of intimidatie. • Van stress en zorgen over je hond, naar begrip en samenwerking.

Baby en hond

Verwachten jullie je eerste kindje en willen jullie de beste start voor je hond en baby? Wil je graag weten hoe je jouw hond voor kunt bereiden op de komst van de kleine? Tijdens dit online programma krijg je antwoord op al deze vragen en nog veel meer. Hoe zou het zijn als je samen met je partner vol zelfvertrouwen die eerste ontmoeting tegemoet gaat, omdat je weet wat jij, maar ook je hond, kan verwachten? Hoeveel rust zou het geven tijdens de kraamweek en een tijd daarna, omdat iedereen weet wat er verwacht wordt. En dan nog alle tips en adviezen die je van iedereen krijgt, goed bedoeld, maar vaak wordt je er niet veel wijzer van. Het geeft zoveel meer vertrouwen als je weet wat je wel en vooral ook beter niet kunt doen in het contact tussen baby en hond.

Ontdek de risico's

Per jaar worden 75.000 kinderen in Nederland gebeten door een hond. Vaak gaat het hierbij om de eigen of een bekende hond en in bijna alle gevallen staat er een volwassene bij! Het advies om kinderen en honden nooit alleen samen te laten, klinkt heel mooi maar is dus niet voldoende. Kinderen en honden die veilig en leuk samen leven is echt iets magisch. Helaas is het zo dat dit niet altijd mogelijk is en dat er zicht problemen voordoen. Gelukkig beginnen de meeste problemen klein en is het in de eerste plaats heel goed om te erkennen dat er problemen zijn. Je bent echt niet de enige! Daarnaast is het goed om op zoek te gaan naar specifieke situaties tussen kind en hond die een risico vormen. Door de eerste stap te zetten om deze cursus te volgen voor meer veiligheid, heb je de grootste stap al genomen!

De leukste spellengids voor honden kinderen en ouders/hondeneigenaren

Hoe tof zou het zijn als je een heel deel spellen en activiteiten voor het oprapen hebt die veilig en leuk zijn voor zowel jouw hond als (jouw) kinderen. Veel kinderen willen honden graag AAIEN, AANRAKEN en AANSTAREN, maar als je goed naar de hond kijkt zul je zien dat de meeste honden niet van dit lichamelijke contact van kinderen houden. Deze spellengids gaat je helpen met goede, leuke en veilige alternatieven! PRAKTISCHE INFORMATIE Wat wordt er allemaal besproken? Ontvang veilige en leuke activiteiten voor kind en hond Leer met welke spelregels je rekening moet houden Meer dan 50 bladzijdes vol met tips en adviezen voor leuke en veilige activiteiten Voor de leeftijden van 0-10 jaar, dus ook voor de allerkleinste! Duidelijke uitleg per activiteit Leer wanneer het moment is om het spel te beëindigen Krijg inzicht in het doen en laten van kinderen van een bepaalde leeftijd, zodat je de spellen daarop aanpast Zorg voor een gevulde rugzak voor als er ineens kinderen op de stoep staan